Waarom?

We weten als buitenstaanders dat modellenwerk het uiterlijk beïnvloed, maar dat modellenwerk ook daadwerkelijk het innerlijke aspect op een negatieve manier kan aantasten, weet men vaak niet. En juist dit gebeurt vaker dan gedacht. We begrijpen allen dat een individu niet dient als slechts een paspop. Toch gaat het er in de modellenwereld vaak nét even iets anders aan toe. Modellen komen vaak onder hoge druk te staan, dit door modellenbureaus, ontwerpers of fotografen, en is uitbuiting regelmatig gebruikelijk. Van wanbetalingen tot onmogelijk gestelde eisen. Het krengt het model en bezorgt een enorm onzeker gevoel. Deze documentaire richt zich op dit innerlijke aspect, dat helaas vaak vergeten wordt.

 

 

 
Vanuit onze kostbare samenleving zijn wij gebrand op het behoeden van uitbuiting. Of dit nu geldt voor een man, vrouw of kind. Dankzij deze documentaire hopen wij mensen wakker te schudden zodat we samen een vuist kunnen maken tegen dit onrecht binnen de modellensector. Het openhartige verhaal van onze hoofdpersoon Alina laat precies zien wat er allemaal misgaat binnen deze sector.
Tijdens haar topdagen verdiende het voormalig model bijna 1000 euro per dag, maar zelfs dat aanlokkelijke bedrag weerhield haar niet om te stoppen.

te.docuproducties@gmail.com
Tom de Vos:      0617007178
Eva Hageraats:  0640664455